dimecres, 8 de febrer del 2017

LA IGNOMINIA ES POSA TOGA

Acaba de començar el denominat judici pel 9 N. Al banc dels acusats el President Mas i les ex-Conselleres Ortega i Rigau. A l’estrada tot de senyors seriosos enfundats en severes togues negres - i potser alguns amb la sentencia ja escrita a la butxaca - es disposen a començar la comèdia.
Con la venia
 

No fa ni cinc minuts que ha començat el judici quan el ministeri fiscal diu dues coses que ja indiquen com anirà el negoci .Primer diu que han perdut uns papers però que no hi fa res que ja tenen una còpia i que ja servirà i que això és l’habitual. Funcionament habitual de la justícia: perdre els papers . Tot seguit fa una solemne declaració sobre la fiscalia afirmant la seva independència i el seu caràcter jerarquitzat. En què quedem ?  és independent o ha de creure el que diu el fiscal general de l’Estat nomenat pel govern de torn segons els seus interessos? Aquest senyor fiscal formava part de la Junta de fiscals que va entendre que no hi havia motiu per a processar als qui avui estan al banc dels acusats. O sigui molt independent ( no independentista)  fins que rep ordres de Madrid.

Con la venia
 Independència del poder Judicial ? Estat de Dret ? Els jutges, òbviament son humans, per tant no son esperits purs sense contaminar per ideologies, interessos, ambicions ( d'anar al Suprem per exemple)  i totes les virtuts i defectes dels humans. Per tant   hi ha jutges progressistes, jutges conservadors, de l’Associacion Francisco de Vitoria, del Forum judicial independent, Jutges per la democràcia .... fiscals notoris militants comunistes, magistrats afiliats al PP, magistrats designats per altres partits en organismes com el CGPJ...fins i tot hi havia un jutge Vidal !  Això configura un estament que ho és tot menys objectiu i independent,  capaç de jutjar serenament cap tema que ni de lluny tingui implicacions polítiques.
Però el govern del PP, que  és qui potineja tota aquest desgavell, en comptes de prendre decisions polítiques que sempre tenen un cost,  passa la mona  al poder judicial - amb el convenciment de que farà el que convingui als seus interessos. El govern del PP, per a incomoditat dels jutges, insisteix en judicialitzar la política. Allò del Què inventen ellos es transforma amb la mateixa mentalitat casernària en Que decidan ellos ( sota control)
Con la venia
Avui es jutja al President d’un país - no d’una autonomia, ho tinguin clar - per haver fet una consulta a tots els ciutadans perfectament legítima. Preguntar al poble , en una democràcia, és delicte ?
Invocar reiteradament la Constitució a part de ser carregós, poc original, reiteratiu,  acaba portant a la conclusió que és la Constitució i els magistrats que la interpreten el que no està en sintonia amb el país real. Al menys amb el que nosaltres entenem per país.
Els senyors de la toga que ocupen l’estrada dels magistrats s’haurien d’adonar que si fan el joc als interessos del govern pervers i corrupte del PP no fan altra cosa que cobrir la digna toga de magistrat amb la ignomínia del sicari.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada