dimecres, 6 de setembre del 2017

LA FILLA FALSA DE DALI

Si aquest fos un país com Anglaterra  - anava a dir seriós però he pensat en els barrets que porta la seva reina – el tema de la presumpta filla de Salvador Dalí hauria enfilat les apostes que haguessin anat creixent i multiplicant-se  durant aquest mes i escaig que han trigat els resultats dels laboratoris oficials sobre l’ADN, tant salvatgement extret a les restes del pintor, sense els més mínim respecte. La justícia hauria de saber discriminar el que és un procediment judicial i el que és una profanació d’un cadàver. Hauria de saber tantes coses la justícia...però com que no hi veu de cap ull  i a sobre ha d’aguantar les balances i l’espasa, ja s’entén.
Ara ja se sap. No hi ha filla. No hi ha juguesques ni  acudits.
Després de tot l’enrenou que ha mogut el tema possiblement també s’haurien de fer apostes sobre si la jutgessa que va acceptar la demanda i va dictar l’ordre, auto, escrit, el que sigui, sobre l’exhumació, serà sancionada, recusada o enviada a algun llogarret perdut amb categoria de cap de partit judicial com ara Freganal de la Sierra o Priego de Córdoba, ja que tot plegat ha resultat una enganyifa colossal. No n’hi ha prou en encongir les espatlles i dir :” Ho sento, ens hem equivocat”. Això, en aquest país ho fan els reis, no els magistrats !
   Desconec els més mínims rudiments d’allò tant sonor que se’n diu Dret processal, però com a molts profans  em resulta com a mínim sorprenent i de mal entendre que qualsevol ximple pugui presentar querella, demanda o reclamació, sense prova, fonament ni credibilitat en un jutjat darrera altre, sense  aconseguir que s’admeti a tràmit la fantasia que sigui, fins que es troba un jutjat qualsevol on un magistrat desinformat, en estat etílic ( n’hi ha d’això) o simplement poc afeccionat a llegir les demandes, que ho admeti a tràmit; afegim-hi un advocat d’ofici que pensa haver trobat la mina d’or i els deu minuts de glòria - de la trista gloria de tele 5 -  i ja tenim la lenta i pesada maquinaria judicial en marxa.


A mi no me'n va dir res de cap nena .......
La resolució de l’enigma - per a molts ja intuït -  l’ha donat el resultat de les anàlisis de l’àcid desoooxirrrribonucleiccc ( així ho deia Dalí, remarcant molt les síl·labes i les erres ), però s’ha de dir que tot aquest afer de la prova de paternitat s’ha portat d’una forma lamentable, cridanera, poc delicada  per part de l’administració de justícia i amb gran dignitat per part de la Fundació. El circ mediàtic que es va muntat – no hi certa necrofília inconfessada en aquest país ? – possiblement ha estat desproporcionat i d’un gust dubtós. La plaça Gala-Salvador Dalí va tornar a semblar la plaça del peix que havia estat.
A la demandant li ha fallat alguna cosa ja que devia  estar molt segura de la reclamada paternitat ja que durant algun temps aquesta senyora es dedicava a la televisió gironina a una professió tan seriosa i de bases rigorosament científiques com és endevinar passat, present i pervenir  del personal mitjançant la lectura de les cartes del tarot. O ha de canviar de cartes o s’ha de passar a la bola de vidre a veure si té més sort.
Algú va apuntat malèvolament que potser la confessió d’aquesta controvertida paternitat era el tercer secret que Salvador Dalí va confiar a l’alcalde Lorca en els darrers dies de vida. Però l’amic Marià calla i els resultats de  l’ADN deixen encara viva la incògnita d'aquell tercer secret.
Una vegada més la ciència ens ha salvat !

 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada