dimecres, 18 de novembre del 2015

La missa de l'Asil.


El  divendres vinent a la capella dels Desemparats de l’Asil de Figueres es celebrarà  - si ningú hi posa remei - una missa en record del dictador Franco en complir-se els 40 anys de la seva mort. Segons sembla és l’única ciutat de tot Catalunya en la que s’organitza un acte d’aquesta mena.

No aconseguiran així que ens avergonyim de ser figuerencs, ni que seguim demanant perdó cada dia per ser catalans, ni disculpar-nos constanment per parlar diferent, ni suplicar que ens donin el que ens pertany com és el dret a decidir el nostre futur com a poble i la sobirania com a nació.

No ho aconseguiran

Ho va intentar la mateixa tropa durant anys i anys amb la violència, la repressió i les armes . I no se’n varen sortir . I segueixen sense sortir-se’n ni amb tribunals, ni amb amenaces ni amb misses.

Potser sí que seria bo aclarir si és el bisbat o la Junta de l’Asil Vilallonga o la comunitat de paüls qui han decidit autoritzar a casa seva un acte polític d’aquesta mena quan la seva funció a la societat és una altra de ben diferent. No crec que don Mariano Vilallonga quan va pensar en una fundació per acollir als vells i als desvalguts de la ciutat  imaginés ni per un moment en acollir de passada als representats de les escorrialles d’una ideologia que va ensangonar Europa.

Els qui intenten així embrutar el nom de la nostra ciutat tan sols fan que ens reafirmen en els nostres ideals de figuerencs i demòcrates.

Amb això en tenim prou.

Ells que diguin missa, si volen.  

1 comentari:

  1. Avui mateix, i precisament, el diari (El Punt Avui) diu que, per primera vegada, aquest any en Franco es quedarà sense missa... "Laetare omnes...!" (potser, però, no pas "omnes").
    Josep Valls

    ResponElimina