dissabte, 16 de gener del 2016

Una vegada hi havia un circ...


 
Quan jo era un  nen  -parlo de fa anys – per les fires de Figueres arribava puntualment el circ dels “Hermanos Amorós Silvestrini” (probablement es deien Silvestre, però italianitzar el nom feia artístic i exòtic ). Veure plantar l’embalum de la gran carpa a la plaça de la Riera  ja feia festa i en sortir de l’escola ens ho anàvem a mirar embadalits. Però si era un any en què hi havia lleons de debò,  - arnats i sense dens, però de debò - això sí que era realment festa major i espectacle garantit amb plens a vessar. I si havia elefants allò ja era l’apoteosi,
 
Doncs estem d’enhorabona perquè el Congrés dels diputats de Madrid ja és un circ tal com Déu mana. Té dos lleons impressionants a l’entrada i, pel que es va veure en la recent constitució de les Corts, a l’interior hi ha tota la fauna imaginable i tots els personatges requerits per a garantir una continuada funció d’equilibris, piruetes, salts mortals, passis de maroma, fakirs caminant sobre  esquerdissos de vidre,  empassagripaus, llança-punyals a l’esquena, animalets ensinistrats pels partits per aixecar el dit quan toqui i no cal dir que pallassos i pallasses a cor que vols :  augusts i blancs, amb nassos vermells, perruques arrissades, anelles al nas, llaços al clatell, mitjons de ratlles i samarretes de tots colors i de totes mides. La faràndula al ple.
N’hi hagué uns – unas señorias , vull dir -  que van prometre el càrrec  amb la lletra de  Grandola Vila Morena, himne de la revolució dels clavells portuguesa. Com diu aquell meu amic,  menus mal que no varen cantar La Conga. I encara algú dubta de la validesa de la promesa del President de la Generalitat ?
En general tot això sembla poc seriós.
Panem et circenses.
El circ està garantit. El pa, ja ho veurem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada