dilluns, 4 de gener del 2016

BON ANY NOU ?



No comencem bé l’any.
L’assembleari (?)  no de la CUP a la investidura de Mas com a President de la Generalitat no és bona notícia, encara que em fa l’efecte que el suport al President encara hagués estat pitjor, perquè des de l’odi – anunciat explícitament – no es construeix res.
Ara  correcuita tothom fa anàlisis aprofundits i saberuts s0bre les possibles coalicions electorals i com s’ha de fer el proper mes de març per salvar aquesta mena de malson que se’n ha dit  “el procés” que és més kafkià que el propi Procés de Kafka. Ve a tomb una cita d’aquest llibre tan enrevessat, en boca del seu protagonista K. :
          “Eso suponiendo que realmente se llegue al final del proceso, lo que dudo mucho. Más bien creo que el procedimiento, ya sea por pura desidia u olvido, o tal vez por miedo de los funcionarios, ya se ha interrumpido o se interrumpirá en poco tiempo”. 
On diu funcionaris pot llegar-se polítics. Text premonitori encara que el procés sigui un altre.
Hi ha qui amb optimisme forassenyat afirma, sense base,  que la Assemblea Nacional manté intacte el seu poder de mobilització. N’està ben segur que els mateixos de la Via catalana, la V baixa i del 9 N ara hi tornarien ?  L’optimisme sense arguments és tan perjudicial com el derrotisme.
No anem bé.
No cal repartir culpes. Tot però fa recordar aquella frase de Francesc Cambó – cita avui políticament incorrecte i criticada per tot l’ample aspectre de l’esquerra – en referir-se al nostre petit país . Deia :
- El pessebre ja és bonic, ja. Però, renoi !  les figuretes.....
Doncs les figuretes son de fang, de poca mida, no massa ben acabades, amb el vernís escrostonat, d’una vulgaritat esgarrifosa, algunes gastades per l’ús, d’altres de coeficients alarmants . Massa petites per una empresa tan important com construir un estat per Catalunya en 18 mesos.
Anys 1909, 1923, 1934, 1936, 1939 ...... És que ningú entre els polítics ha après una mica de història ?
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada